Roberto här

Eyy jag drev, ett får har förfan ingen själ. Samma gäller lammkött. Ta med en nypa salt och slå ner dig. Hej.

påskbrygd

satt här och försökte skriva på mitt engelskaprojekt. det gick inget vidare, det är för mycket som saknas. ork. lust. kreativitet. motivation. varför? varför ska jag ägna min tid åt det här? varför lämnade jag inte landet för länge sedan? det här landet som har så mycket att hata. idag såg vi en dokumentär på samhällskunskapen om bildt och persson. där ute i landet, på möten på bygdegårdar, är verkligheten deprimerande. inte ens påskbrygd kan muntra upp mig. då är det illa.

får fönster fårets fårull får frågan från fast

Jag tittar på mitt får i fönstret och undrar lite om fårets ull (ett prydnadsfår alltså) består av riktig fårull. Kankse är det så. Jag luktar på fåret och försöker minnas hur får ska lukta. Men det luktar inte får. Jag känner ingenting. Ingenting förutom kaffesmaken jag har kvar i munnen.
Fårets båda öron är gjorda i skinn och jag undrar om det är skinn från ett riktigt får. Om det nu skulle vara det, och om ullen också skulle vara från ett får, så är frågan om de båda delarna kommer från samma får. I så fall kanske jag har en bit själ i min hand. En bit av något som en gång levde. Kanske finns det en bit själ kvar i all ull och allt skinn?
Jag rycker i ullen för att se om den lossnar, och mycket riktigt så ser jag två-tre ullstrån falla ner från min hand och landa på nåt svart.
Allt ljust blir så tydligt när det hamnar på en svart bakgrund. Konstigt att man då inte ser något i mörker. Fast det är klart, vi behöver alla ljus för att kunna se något.
Varde ljus. Och det blev ljus.
/Roberto

Väntan

Väntan är ganska vackert. Både som ord och som fenomen. Det ligger mjukt i munnen. Väntan. Se så, smaka på det. Gott va? Ja.
Livet består av väntan. Det är så det är. Men ibland så förstår man att det är just väntan på det man vill ska komma som kan vara det fina. Lite som Nalle Puh sa, att det bästa med "honing" är ögonblicket alldeles innan man stoppar in en sked i munnen. Lite så håller jag med om att det är. Sedan finns det jobbig väntan. Väntan på bussen, väntan på lektionen, väntan på maten, väntan på att någon ska höra av sig, väntan på vetskap, väntan på en förklaring, väntan på det bättre, väntan på att något ska ta slut. Men mitt i all väntan kan man ibland förstå att man inte behöver vänta och att det man går och väntar på faktiskt ligger närmare till hands än vad man först trodde. Förklaringen är inte alltid den mest krångliga eller den uppenbara, ibland kan den faktiskt vara enklare än vad man tror. Kanske har man redan hittat det man söker, man har bara inte lyckats se att man redan har det.
Varje enskild väntan löser av den förra.
Varje enskild väntan följs av en ny.
Jag läste någonstans att en människa lever 2 år av sitt liv i totalt mörker, endast på grund av att hon blinkar. Förstår ni då hur lång tid av våra liv som utgörs av väntan? Väntan och längtan. Det är så vackert att man nästan blir tårögd.
/Roberto

Florence + the Machine


"jag satt och lyssnade på punk och kände plötsligt att jag måste ha mina svartrödrandiga jeans på mig och sminka mig svart"


VI KÖR IGEN!

9/4 FIGHT CLUB live på ALCAZAR NALEN
David Bagares gata 15, T-bana Hötorget 
Kl 19.30-02.00, Entré 100 Kr, 18 år. Välkommen!

19.30 Jocke Nilsson 
20.20 Elbis 
21.10 Isabella Simeoni 
22.00 Lands 
22.50 Linn Öberg
DÄREFTER SPÅRAT DJ-ÖS MED PAOLO+ROBERTO!

Studentklänning

Fyfan vad svårt det ska vara att hitta en snygg studentklänning.
Varför kan inte den här finnas i vitt?
Why god why?!?!

/Roberto

Zzzzzzzzöndag

Det är söndag och lite av den segaste dagen på väldigt länge. Det blev öl igår. Någon sorts pub crawl från Retro till Hellströms till Bonden. Dessutom blev det jobbigt att komma upp imorse och lite jobbigt att rida kl 9 en morgon som denna... Just det, ni dör säkert av nyfikenhet över att få veta vad jag hade på mig igår. Jag ska inte hålla er på sträckbänken längre så... Voilà. Jag börjar tycka att elefantklackar är sjukt nice, fast det kanske inte är det mest bekväma att dansa i. Imorgon ska jag jobba på Råsunda. Jag är cool.
/Roberto

att dra lärdom ur vardagen

man lär sig mycket när man städar. till exempel att det bästa sättet att plocka undan saker är att sätta på sig dem. en hatt som ligger och skräpar, på med den. några armband på golvet, på med dem. vidare lär man sig att uppskatta minimalistisk inredning, eller rentav spartansk. hur mycket lättare vore det inte att dammsuga om man bara hade typ en möbel? jävligt mycket lättare. man lär sig också att stå ut med att ha tråkigt. för man måste ju städa. eller..?! jag måste ingenting. jag är fan 19 år.

Rah-rah-ah-ah-ah Roma, Roma-ma GaGa, ooh la la Want your bad romance

Ojojoj, dålig uppdatering var det här! Jag har haft projektarbetshets och samtidigt spårat runt som vanligt. Det är svårt att kombinera det där. I måndags var jag på skiva på Metro med mycket trevligt folk och glada människor. Jag var Lady Gaga för kvällen, eller som Julia sa "Sanna Gaga". Min pälsväst var på villovägar under kvällen och samma sak gällde mina solisar men otroligt nog fick jag med mig allt hem. Väl hemma (med sista nattbussen mot ön) bestämde jag mig för att göra en fin PowerPoint mitt i natten till min P100-presentation dagen därpå. Sedan gick jag upp några timmar (alltför få) efter att jag somnat, ringde Paolo 2 min innan bussen skulle gå för att upptäcka att hon hade försovit sig. Men vi kom iväg med nästa buss och bakis som jag var höll jag min mycket ironiska och oengagerande presentation om mitt hatobjekt numero uno - P100. Nu är det i alla fall över och alla som vill ha ett ex av min ytterst fina yoghurtbok är välkomna att maila mig på [email protected].
Lady gaga i full mundering... YEAH

RSS 2.0